Thursday, July 14, 2011

Betydning af Krumping

Krumping er en forholdsvis ny gade danseform født i gaderne i South Central Los Angeles. I området er kendt for store bandekriminalitet, danser tilbydes som et alternativt middel til formulering til vold, og ofte er stærkt baseret på religion og spiritualitet. Krump er et anagram skabt af grundlæggerne, for Kingdom Radikal Uplifted Mighty Praise

I tillæg til standard-hip hop og breakdance bevægelser, kommer en stor del af indflydelse for krumping fra en anden unik Los Angeles danseform kaldet "klovnerier", udviklet af danser Tommy the Clown. Stilen er typisk beskrives som havende meget aggressive bevægelser, der anvendes som udtryk for ekstrem frustration og stærke følelser. Mange involveret med dans stil er også musikere eller DJs, og nogle dansere vil endda gøre deres egne velklang til at matche deres stil eller signatur træk.

Typisk bevæger omfatter arm gynger, nogle elementer af popping eller låsning af kroppen, og suspenderet bevægelser. Præcise trin er kontrasteres med vilde dele af freestyle, der ligner afrikanske stammefolk danse.