Monday, July 11, 2011

Hvad er et mareridt & Hvorfor får jeg det?

Næsten alle får dem en gang imellem - voksne såvel som børn. Et mareridt er en ond drøm. Det kan gøre dig bange, angste eller ked af det, men de er ikke rigtige og kan ikke skade os.

Mens vi sover, går vores hjerne ikke bare slukke. Det går igennem flere sover faser, herunder REM eller Rapid Eye Movement søvn. I denne fase af slummer, flytte vore øjne frem og tilbage under vores lukkede øjenlåg.

Stressende ting, der sker i løbet af dagen kan gøre drømme til mareridt. Mareridt kan være en måde at lette presset på dagen. Det betyder normalt beskæftiger sig med ting, de fleste børn til at stå på et eller andet tidspunkt: home problemer, skole problemer, stress fra sport eller skolearbejde. Nogle gange større ændringer, såsom at flytte eller sygdom eller død af en elsket en, kan udløse stress, som fører til mareridt.

En anden ting, der kan forårsage mareridt er at se skræmmende film eller læser uhyggelige bøger, specielt før vi går i seng. Nogle gange, hvis du er, hvis du er syg, specielt med høj feber. Visse medikamenter kan også forårsage mareridt.